Manual Travel » November 28, 2014

Daily Archives: November 28, 2014

Beijing yang dingin

 

Tak mampu mendaki Tembok Besar China ni…menggigil kaki, tiba2 waktu macam semua darah turun ke kaki..waaaaaaa….First time jadi gayat hanya kerana tangga tu sahaja. Langkah tangga tu agak besauuuu..kakiku yang kecik ni..rasa macam nak kena melompat pulak…Naik mampu.. Nak turun balik ke bas..rasa macam nak serender jerrrrrr…kebetulan tak ada ke orang nak dukung..huhuhu beri upah kot2 ada …. suhu hanya sekitar 8-15C sahaja…

beijing

Reason paling kukuh kenapa gayat dan tertiba tak mampu mendaki di Tembok Besar China adalah kerana demam….batuk berkali2 dan selesema yang kuat. dalam bas aku sorang jer yang batuk tak henti2…semua orang sibuk nak beri lozenges- ambik semua dan telan habis..huhuhu..Kalau dah demam apa nak buat..layan jer gerak- tak akan nak kena tidur kat hotel pulak kan kan.. Jika ada orang nak dukung ala-ala korea tu..aku nak angkat tangan dulu..hehehehe..tapi Lee Min Ho laaaa..adoiii ke Korea pulak meraban. Entah mana Lee Min Ho pun tak datang ke Beijing..huhuhu…Suasana di belakang tu adalah Stadium Sarang Burung untuk persiapan Sukan Olimpik…ambikk berkatttttt!!!  :)

Published by:

Shanghai aku datang

Ini hanya gambar lama, kisah lama semasa di Shanghai… yelah bukan jejalan selalu pun..sesekali jadi pelancong rasa seronok kan kan…mana yang gambar di kabur tu..minta di abaikan…masing-masing tengok jer permandangan di belakangnya sahaja… Menara menyamai Menara Kuala Lumpur tapi Ini Menara Pudong Park di Lujiazui, Shanghai. Gambar seterusnya adalah tour leader kami sepanjang di sana.. orangnya memang besar..aku jer yang kecik..huhu seterusnya gambar waktu malam semasa kami menyusuri sungai besar Huangpu River dengan Cruise ni..Dan gambar paling terakhir adalah di Tasik West Lake…menarik tempat ni..

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA             OLYMPUS DIGITAL CAMERA              OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Published by: