Famili cuti ceria selamat

Comment

Travel
Family-Trip

Jika anda melancong dengan keluarga dan mempunyai anak, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mengambil nota penting 5 tips perjalanan keluarga. Perjalanan pada anda sendiri boleh menyeronokkan dan kurang sukar, tetapi perjalanan keluarga boleh membuat kenangan yang akan berlangsung seumur hidup. Terdapat beberapa cadangan penting untuk ingat apabila merancang percutian keluarga. Semak tip perjalanan ini:

# 1: Pastikan anda tenang

Jika anda boleh mengekalkan tahap kesabaran dalam kebijaksanaan apabila perjalanan dengan anak-anak, anda mendahului permainan ini! Kesabaran adalah sangat penting semasa dalam perjalanan dengan orang yang disayangi, jika berlaku apa-apa senario sukar. Anda mesti menyimpan rasa sejuk dan menenangkan diri apabila perjalanan keluarga anda semakin jauh dan lebih lama.

# 2: Keperluan bagasi

Pastikan anda bawa semua yang anda dan keluarga anda memerlukan segera dibawa di beg. Ini mungkin termasuk mainan, buku mewarna dan hiburan, susu ibu, ubat-ubatan, makanan ringan, jus, kain lap bayi dan banyak lagi. Pastikan anda menyemak dengan pihak berkuasa serta memastikan anda telah mengisi keperluan perjalanan apabila menaiki kapal terbang.

# 3: Kerusi ceria tingkap

Pengembara bijak memberi anak mereka tempat duduk bertingkap. Dengan meletakkan anak anda di situ, anda boleh menyelamatkan mereka daripada dirempuh pergerakan troli minuman dan makanan. Selebihnya penumpang dan krew kabin penerbangan akan gembira jika si kecil anda leka di tingkap kerana ia mengehadkan kebisingan jika duduk di laluan menghadap adik-beradik dan keluarga.

# 4: Hiburan adalah kunci

Apabila perjalanan anda mungkin lama di lapangan terbang jika penerbangan tertangguh atau isu perjalanan yang lain, anda mungkin perlu menunggu di lobi hotel sibuk atau tinggal di barisan panjang di stesen kereta api. Apa sahaja kes, buat ceria dengan alat hiburan untuk anak-anak. Elak mereka terganggu agar anda tidak perlu dengar aduan kekecewaan dan kebosanan anak-anak.

# 5: Persekitaran selamat

Apabila anda menginap di hotel, pusat peranginan atau inap desa, periksa di dalam bilik dan pastikan adalah selamat untuk anak-anak anda berkeliaran. Perhatikan pagar rendah kawasan balkoni, tali dan wayar yang longgar, serta mana-mana barang berbahaya lain dipantau kerana ia menyebabkan anak-anak boleh mencederakan diri mereka jika ibu bapa leka seketika.

Sedar dan anda dan keluarga anda akan menikmati percutian anda sepenuhnya. Pastikan keluarga anda selamat dengan menjaga tenang diri anda dalam situasi yang boleh menakutkan atau menyebabkan kebimbangan untuk anak anda. Ketenangan anda, lebih selamat keluarga anda dan orang tersayang akan rasa. Ia masa perjalanan keluarga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge